Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Βλασίου, στις Αχαρνές

Συντάχθηκε απο τον/την Άννα Χοχλάκη 
Με άλογα να προπορεύονται της πομπής της εικόνας, τρεις Μητροπολίτες και περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά έγιναν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης των Αχαρνών Αγίου Βλασίου. Το πρωί της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική θεία λειτουργία από τους Μητροπολίτες Βεροίας , Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμων και Iλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.








Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας, ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, στις εκδηλώσεις επικράτησε το στοιχείο της ενότητας. «Βορράς και Νότος , εννοώντας τους δύο μητροπολίτες , ενώθηκαν δείχνοντας το δρόμο για το πώς πρέπει να είμαστε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Αυτή την φορά, όμως, έντονο ήταν και το ιστορικό στοιχείο, με τους ανάλογους συμβολισμούς. Μπροστά από την εικόνα τέσσερα, πανέμορφα, άλογα θύμισαν σε όλους τους Ιππείς των Αχαρνέων, που αποτελεί και το έμβλημα της πόλης. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε, πλήθος κόσμου, αλλά και πολλοί επίσημοι οι οποίοι, έτσι, τίμησαν την επίσημη εορτή της πόλης.

Ανάμεσά τους, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιώργος Πάντζας, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χάρης Δαμάσκος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Παναγιώτης Φωτιάδης και Τάκης Παπανίκας και οι πρώην βουλευτές Ντίνος Βρεττός και Νίκος Καντερές.

Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...