Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά και στον Ιερό Ναό Αγίας Ελεούσας Χαλκίδος - Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, στην οποία και ο ίδιος εκάρη Μοναχός, και προεξήρχε, συμπαραστατούμενος από πατέρες της Ιεράς Μονής, στην Ιερά Αγρυπνία η οποία τελέσθηκε με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, ενώ κήρυξε το θείο λόγο στους ευλαβείς προσκυνητές. Στην Αγρυπνία, η οποία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Τοπικής μας Εκκλησίας, έψαλλαν θαυμάσια μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.


Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό της Αγίας Ελεούσης Χαλκίδος, με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προεχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Γεώργιο Μωραΐτη, μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, πολλά κοπιάζοντα για τις πνευματικές ανάγκες των Ενοριτών του, αλλά και για την ευπρέπεια του Ιερού Ναού.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...