Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία συμπλήρωσης 170 χρόνων από το θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία συμπλήρωσης 170 χρόνων από το θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Την εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπ/σης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Αρκαδίας, κ. Γκέσουρας Φώτιος και ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αρκαδίας, κ. Χαριτωνίδης Πολύδωρος, παρακολούθησαν με την προσήκουσα τιμή μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Τρίπολης, οι οποίοι τίμησαν τη μνήμη του Θρυλικού Γέρου του Μοριά και ηρωικού απελευθερωτή του γένους.

Στις 4 Φεβρουαρίου 1843 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σε ηλικία 73 ετών και έχοντας διανύσει μια πορεία με θριάμβους, διώξεις, φυλακίσεις, μεγάλες χαρές, αλλά και λύπες, άφησε την τελευταία του πνοή. Τα οστά του όπως και τα προσωπικά του αντικείμενα απομένουν Ιερά Κειμήλια. Όμως η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είναι το αδάμαστο πνεύμα του, η απαράμιλλη ψυχική του δύναμη, και η λιονταρίσια φωνή του που αντηχεί στις καρδιές των Ελλήνων και πάντα θα τους οδηγεί στους αγώνες τους για την Ελευθερία.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...