Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σύναξις Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Σύναξη Ιεροψαλτών συγκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος με την ευκαιρία της αναδείξεως του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ΄΄ Κοσμάς ο Μελωδός ΄΄ , στη φιλόξενη αίθουσα της Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε όλους τους Ιεροψάλτες και τους βοηθούς τους, με επικεφαλής τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη μας κ. Κυριαζή Δασκαλούδη, και τους ευχαρίστησε για την αθρόα προσέλευση τους, συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο κ. Φώτιο Κερμελίδη και το περί αυτού συμβούλιο και ευχήθηκε καλή δύναμη και διακονία στα αναλόγια της Μητροπολιτικής περιφέρειας.
Στην αντιφώνησή του ο νέος Πρόεδρος, αφού έκανε μια ιστορική αναφορά στο θεσμό του ιεροψάλτου, κατέληξε λέγοντας: ΄΄… Ο σύλλογός μας επαναλειτουργεί και θα εργαστεί για την πρόοδο, την ενότητα και τη συνεργασία μας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή σας σε όλες τις εργασίες και εκδηλώσεις του σωματείου μας. Είμαστε μια νέα διοίκηση που έχει διάθεση για προσφορά, αλλά επιθυμεί να συντονίζει και να υλοποιεί όσα σκέφτεται ο καθένας μόνος του. Μακάρι να ακούσουμε προτάσεις, σκέψεις και ιδέες για δράση. Επιδιώκουμε το καλό κλίμα με όλους σας και αυτό φαίνεται πραγματικά στη σημερινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την πρόνοια του σεπτού μας Επισκόπου, τον οποίο και θερμώς ευχαριστούμε. Τον ευχαριστούμε επίσης για τον καθημερινό του αγώνα για ενότητα και αγαστή συνεργασία μεταξύ μας. Νομίζω ότι ελάχιστες φορές έχει συμβεί, και ελπίζω η σημερινή εκδήλωση να μην είναι η τελευταία, που διοργανώνεται από τη Μητρόπολη.
Ανήκουμε σε μια μεγάλη και ιστορική Μητρόπολη και οφείλουμε αυτά που παραλάβαμε από τους μεγάλους Άρχοντες Διδασκάλους μας, να τα παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές ακέραια. Ας αποτελέσει η σημερινή ημέρα το εναρκτήριο λάκτισμα και όλοι μαζί να ξεκινήσουμε το έργο μας προς δόξα Θεού, με τις πρεσβείες πάντοτε του πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου, όλων των τοπικών μας Αγίων και του προστάτου μας Αγίου Κοσμά του Μελωδού.
Το σωματείο μας θα συμβάλει σε όλα τα ανωτέρω με τη βοήθεια της Μητροπόλεως, υλοποιώντας μερικές κινήσεις, όπως:
- Άμεση ανανέωση του καταστατικού του σωματείου μας.
- Άμεση τακτοποίηση του προθεσμιακού μας λογαριασμού στο όνομα του σωματείου μας.
- Άμεση διαγραφή των χρεών παρελθόντων ετών προς την ΟΜ.Σ.Ι.Ε. ευχαριστώντας γι’ αυτό, τον πρόεδρό της κ. Ναούμ.
- Ιεροψαλτική σύναξη την τελευταία Κυριακή εκάστου μηνός, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (11.00 έως και τις 13.00) στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για διάφορες δράσεις, οι οποίες θα θέτουν το σωματείο μας πλήρως ενεργοποιημένο.
-Δημιουργία χορωδίας υπό την επίβλεψη του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού μας Ι. Ν. Αγ. Αχιλλίου κ. Δασκαλούδη Κυριαζή μετά του βοηθού του κ. Γκίκα Ευαγγέλου. Ως μέλη της θα περιλαμβάνει μέρος των μελών όλων των χορωδιών της πόλης μας, υπό τη σκέπη βεβαίως της Μητροπόλεώς μας.
Ευχαριστούμε τους προϊσταμένους των ιερών ναών της πόλης μας για την ευγενική παροχή βοήθειας, σε ό,τι και αν ζητήσαμε, εξαιρέτως δε, τους π. Αχίλλιο, π. Νικόδημο, π. Ραφαήλ, π. Νεόφυτο και π. Ιγνάτιο για τις κινήσεις αγάπης και συμπαράστασης προς το σωματείο μας.
Ευχαριστούμε άπαντας τους βοηθούς των ιεροψαλτών. Αξίζουν τις θερμότατες ευχαριστίες μας. Εμείς λαμβάνουμε ευλογία ή αντίδωρον, ως αντιμισθία δια το έργον μας. Στους βοηθούς δίδεται ουράνιος ευλογία και Χάρις. Τους αξίζει έπαινος.
Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και σας ζητώ από της θέσεως αυτής να με συγχωρέσετε αν κάποιον έχω πικράνει όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας μας. Την ευχή σας Σεβασμιώτατε ΄΄.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος υπηρετεί χρόνια τα αναλόγια της Μητροπόλεώς μας.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...