Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Έκθεση «Οι Παναγίες του κόσμου»

Οι ιερείς νεότητας, τα κατηχητικά σχολεία, οι νεανικές συντροφιές του Ι. Ν. Αγ. Ι. Ρέντη και ο Σύλλογος Φίλων Σωτήρη Π. Περάκη, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην έκθεση:
«ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Μια μοναδική περιήγηση στα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Ελλάδας και του εξωτερικού αφιερωμένες στην Παναγία.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 ώρα 11:30 π.μ στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15 Αγ. Ι. Ρέντης,ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ)
Η έκθεση θα λειτουργήσει από 22-29 Μαρτίου 2013. (29/3 ΕΩΣ ΤΙΣ 14:00). Ώρες λειτουργίας: 9:00-14:00 και 17:00-19:30.




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΣΩΤΗΡΗ Π. ΠΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Σας παρουσιάζουμε το ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΣΩΤΗΡΗ Π. ΠΕΡΑΚΗ(σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, λειτουργεί από το 2008)

Το πρόσωπο για το οποίο δημιουργήθηκε ο Σύλλογος, ο Σωτήρης Π. Περάκης, ήταν το μονάκριβο παιδί της οικογένειας Περάκη.

Έφυγε για τη χώρα των αγγέλων λίγο μετά τη συμπλήρωση των τριάντα του χρόνων….

Γεννήθηκε στις 17/9/1974

Πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Παν/μιου Αθηνών, και του κέντρου λογοτεχνικής μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Δίδαξε τη Γαλλική και την Αγγλική γλώσσα, ασχολήθηκε με τη μετάφραση βιβλίων, τη συγγραφή διηγημάτων, ποιημάτων και θεατρικών έργων

Για πολλά από τα έργα του διακρίθηκε και τιμήθηκε με βραβεία..

Στις 27 Ιουνίου 2005 έφυγε απρόοπτα από τη ζωή….

Ο πολυτάλαντος Σωτήρης είχε δημιουργήσει ένα αρχείο πλούσιο σε όγκο και ποικιλία θεμάτων. Το διαχειρίζονται οι γονείς του και το αξιοποιούν διοργανώνοντας εκθέσεις και θεματικά ντοσιέ με πίνακες διδακτικού περιεχομένου, που δωρίζουν σε σχολεία και βιβλιοθήκες.

Κατ’αυτόν τον τρόπο η μνήμη του Σωτήρη διατηρείται ζωντανή, πράγμα το οποίο αποτελεί και κύριο στόχο της σύστασης του συλλόγου.

«ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Η έκθεση αποτελεί μοναδική περιήγηση σε μοναστήρια και εκκλησίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφιερωμένες στην Παναγία

Προσωνύμια, τοπωνύμια, εικόνες κ.ά παρουσιάζονται αποκλειστικά με φωτογραφικό υλικό και κείμενα. Σχεδόν μια εικοσαετία χρειάστηκε η συγκέντρωση του υλικού με θέμα την Παναγία μας, που παρουσιάζεται τούτες τις μέρες.

Αφού περιηγηθείτε στην έκθεση και μετά από όλα όσα δείτε και μάθετε, στο μικρό φυλλάδιο που κρατάτε θα μπορέσετε να διαβάσετε μια ιστορία για την Παναγιά μας, να ζωγραφίσετε την εικόνα της και να την κάνετε κάδρο για το εικονοστάσι σας, αλλά και να διαβάσετε για την ξεχωριστή θέση που κατέχει η Παναγία στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας!

Ευχαριστούμε θερμά το κύριο Πάνο Περάκη για την τόσο ωραία και αξιόλογη συλλογή του.

Ευχαριστούμε το Σωτήρη για την κληρονομιά που άφησε για τα παιδιά είμαστε σίγουροι ότι ευφραίνεται η ψυχούλα του κάθε φορά που πλημμυρίζουν από κόσμο οι χώροι όπου εκτίθενται οι συλλογές του…

Θερμές ευχαριστίες στο δήμαρχό μας κ. Γιώργο Ιωακειμίδη για τη στήριξη του σε όλη την προσπάθεια!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πνευματικό μας πατέρα και υπεύθυνο ιερέα νεότητας της ενορίας Αγ.Ι Ρέντη, τον πρωτοπρεσβύτερο Ρηγίνο Σταματίου για τις προσευχές του και την ηθική και υλική υποστήριξη!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...