Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για την 25η Μαρτίου

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας –
Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στο γεγονός της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.
Στην Εκδήλωση παρουσιάσθηκαν γνωστές μελωδίες Ελλήνων συνθετών, τραγούδια από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση και χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, το οποίο ιδιαιτέρως εντυπωσίασε όλους τους παρευρεθέντες στην Εκδήλωση.
Επίκαιρα και εξαιρετικά μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία του τιτάνιου αγώνα των Ελλήνων Αγωνιστών του ’21. Παράλληλα θεώρησε ως επιβεβλημένη την επανατοποθετησή μας απέναντι στο πνεύμα των Ηρώων του Γένους μας και τόνισε ότι ουσιαστική τιμή των Ηρώων συνιστά ο ενστερνισμός του νοήματος της θυσίας τους, η οποία είχε ως κύριους μοχλούς την πίστη τους στο Θεό και την αγάπη τους στην Πατρίδα.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους συντελεστικούς παράγοντες της Εκδήλωσης, τον ομιλητή π. Τιμόθεο, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος και του Τμήματος εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών κ. Άννα Ροδά, τη Γενική Υπεύθυνο της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο και τη βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφἀτη και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ’ αυτήν.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...