Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αφιερωμένη στον Μανώλη Χατζημάρκο η νέα «Πληροφόρηση» Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Κυκλοφορήθηκε η Εφημερίδα «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Μαρτίου – Απριλίου 2013. Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Δάσκαλο της Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικής, Πρωτοψάλτη Μανώλη Χατζημάρκο.
Στο αφιέρωμα γράφουν:
Α. Ο Μιχάλης Μελέτης, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, με θέμα«Μανώλης Χατζημάρκος, η ιστορία μιας ζωής».

Β. Ο Κυριαζής Νικολέρης, Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πρωτοψάλτης, με θέμα «Μανώλης Χατζημάρκος, ο κορυφαίος των κορυφαίων»

Γ. Ο Σοφοκλής Μουρτζόπουλος, Ιεροψάλτης – Εκπαιδευτικός, με θέμα «Για την Μαγνησία ήταν ουρανόσταλτο δώρο»

Δ. Ο Ευστάθιος Γραμμένος, Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, με θέμα«Η εργογραφία του Μανώλη Χατζημάρκου» και

Ε. Ο Ιωάννης Σχώρης, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, με θέμα «Αντίο Δάσκαλε»

Στο νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» δημοσιεύεται, επίσης, το Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ακολουθεί δισέλιδο άρθρο του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, αναφορικά με τις Γενικές Ιερατικές Συνάξεις των Μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Στην τελευταία σελίδα δημοσιεύεται άρθρο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, σχετικό με την Μεγάλη Εβδομάδα, με θέμα «Καθημερινά Τον προδίδουμε»

Περιλαμβάνονται, επίσης, έξι σελίδες με πλούσιο υλικό με ειδήσεις από τις δράσεις της Τοπικής Εκκλησίας, κατά το παρελθόν δίμηνο.

Η «Πληροφόρηση» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή, είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...