Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής Γιαννιτσών

Τελέσθηκαν με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των πιστών οι Ιερές Ακολουθίες στο Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής στον συνοικισμό Νέας Τραπεζούντος Γιαννιτσών (Τσαλί).
Την Πέμπτη 9/5 στις 18.30 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής.
Μετά την ευλόγηση των άρτων τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρ. Κυριακός Ηλιόπουλος, πρώην Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών. Κατά την ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ιαματική χάρις της Ζωοδόχου Πηγής και των αγίων θεραπεύει όχι μόνον τα σωματικά αλλά και τα ψυχικά νοσήματα των ανθρώπων, έχοντας την δύναμη να φθάνει εκεί όπου και η επιστήμη ακόμη συναντά ανυπέρβλητα εμπόδια.
Πριν την Απόλυση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής.



Την ημέρα της εορτής, Παρασκευή 10/5, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
Κήρυξε ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (Δρ.Θ.), Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως. Κατά τον λόγο του στάθηκε ιδιαίτερα στη θεολογική σημασία του ύδατος, μέσω του οποίου γίνονται τα θαύματα της Ζωοδόχου Πηγής, και στη διδασκαλία της Εκκλησίας για την μετοχή των κτισμάτων στην άκτιστη χάρη του Θεού. Ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι η κατανόηση των παραδόσεων του λαού μας γίνεται εφικτή μόνο με την γνώση και τα βαθιά βιώματα της Ορθόδοξης πίστης μας. Αυτή η πίστη που ανέδειξε νικητές τους προγόνους μας παρά τις τραγικές αντιξοότητες που συνάντησαν στην πορεία της ιστορίας, είναι το πολυτιμότερο αγαθό, το οποίο πρέπει πάση θυσία να φυλάξουμε για να έχουμε ως πρόσωπα και ως λαός παρόν και μέλλον.

Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν η βουλευτής πρ. Υφυπουργός κ. Θ. Τζάκρη, οι βουλευτές κ. Γ. Καρασμάνης και Δ. Σταμενίτης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων και των συλλόγων της πόλεως και της περιοχής.

Στην όλη διοργάνωση σε συνδυασμό με τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα ΖΩΟΔΟΧΕΙΑ πρωτοστατεί όπως κάθε χρόνο η «Εύξεινος Λέσχη» Γιαννιτσών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...