Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η Ημερίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη για τους Βαλκανικούς Πολέμους και την συμβολή της Εκκλησίας μας

Με επιτυχία άρχισαν, σήμερα Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 οι εργασίες της Ημερίδος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Βαλκαν κοί Πόλεμοι 1912 – 1913: Το δεύτερο ́21. Η Συμβολή της Εκκλησίας», στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Μετά από την ανάγνωση του μηνύματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, έλαβε τον λόγο ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, και στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την πρωτοβουλία αυτήν καθώς και τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και τα Μέλη της Επιτροπής αυτής για την συνολική δράση τους επί των θεμάτων αυτών.

Με την σύντομη ανάγνωση παλαιού του κειμένου, ανέφερε ιστορικά γεγονότα τα οποία σε συνδυασμό με τα γεγονότα του παρόντος φανερώνουν την ουσιαστική και διδακτική σημασία για το πόσο απαραίτητη είναι η γνώση της ιστορικής αλήθειας γιά το καλό της πατρίδος μας και για την μεγάλη και ση- μαντική συνεισφορά της αγίας μας Εκκλησίας μας για την ελευθερία μας.

Οι εργασίες της ημερίδος θα συνεχισθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα το απόγευμα στίς 6μ.μ..



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...