Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «π. Νικηφόρος Δεδούσης, ο επίσκοπος της Θυσιαστικής ευθύνης»

Την περασμένη Τρίτη 23 Ιουλίου στο κηποθέατρο «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το πνευματικό κέντρο του δήμου Λευκάδας και την Ιερά μας Μητρόπολη εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του αιδ. πρωτοπρεσβυτέρου π. Γερασίμου Ζαμπέλη με τίτλο «π. Νικηφόρος Διδούσης, ο επίσκοπος της Θυσιαστικής ευθύνης» Το εν λόγω βιβλίο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης.

Η όλη εκδήλωση περιελάμβανε: Χαιρετισμό από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Αναστάσιο Γαζή.

Προλόγισμα από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλο ο οποίος με λόγο απλό και κατανοητό εξέφρασε τη χαρά Του για την έκδοση του βιβλίου που εκφράζει τον βαθύ σεβασμό και την αναγνώριση του λόγου και του έργου του αειμνήστου Ιεράρχου. Παράλληλα συνεχάρη τον συγγραφέα πρωτ. Γεράσιμο Ζαμπέλη για το έργο του.

Παρουσίαση ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών του τόπου μας από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν οι διακεκριμένοι συμπολίτες μας κ. κ. Θωμάς Κατωπόδης, επίτιμος ναύαρχος του Στόλου και πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών και Οδυσσέας Μανωλίτσης θεολόγος-φιλόλογος που έζησαν και γνώρισαν τον Ιεράρχη από τα μαθητικά τους χρόνια ως πνευματικό, κατηχητή και Ιεροκήρυκα. Με λόγο πειστικό · γλώσσα καρδιακή και συγκινησιακή συναισθηματική φόρτιση άφησαν να ξεδιπλώσει η σκέψη τους στιγμές από το παρελθόν στιγμές ιερές και χαριτωμένες από δίπλα στον αείμνηστο Ιεράρχη του τόπου μας. Ο λόγος τους ήταν μαρτυρίες ζωής και καταθέσεις ψυχής.

Ο πρωτ. Γεράσιμος Ζαμπέλης έπειτα εξήγησε το « γιατί; » της συγγραφής του βιβλίου. Παρέδωσε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το βιβλίο στο λαό του Θεού που γνώρισε τον Ιερωμένο της ελπίδας και πατέρα της θυσιαστικής ευθύνης, για αναζωπύρωση των αισθημάτων του προς Εκείνον που πάνω από πενήντα έτη διακόνησε την τοπική μας Εκκλησία. Για να μάθουν οι νεώτεροι την πολυσήμαντη και πολυεπίπεδη προσφορά του κυρού Νικηφόρου σ’αυτό τον ιστορικό τόπο. Στο τέλος της εκδήλωσης ένα D.V.D ζωντάνεψε μνήμες, διδαχές και ιστορία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. κ. Νεκτάριος με επιστολή Του εκφράζει το θαυμασμό του στον ασκητικό και ιεραποστολικό Ιεράρχη κυρό Νικηφόρο.

Ο χώρος του κηποθεάτρου ήταν κατάμεστος από κόσμο. Ιερείς και λαϊκοί σεβόμενοι τον αείμνηστο πνευματικό τους πατέρα έφθασαν από νωρίς και παραβρέθηκαν στην πετυχημένη άρτια οργανωμένη εκδήλωση.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...