Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ο ουράνιος άνθρωπος

Η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου πανηγυρίσθηκε στις φερώνυμες ενορίες Νέας Ορεστιάδος, Μεταξάδων, Κουφοβούνου, Θυρέας, Γιατράδων Μαυροκκλησίου, Σιδηρούς, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού της ιστορικής κωμοπόλεως Μεταξάδων, όπου παρέστη ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβ. χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα ενορία Μαυροκκλησίου. Την επομένη, 21 του μηνός Ιουλίου ε.ε., Κυριακή Δ΄ Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Κουφοβούνου, όπου παρέστη ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Θεοδ. Τοπούζης.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη της Ισαποστόλου και Μυροφόρου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυπρίνου, του οποίου το εις το βόρειο κλίτος ευρισκόμενο Παρεκκλήσιο τιμάται επ’ ονόματι της θαυματουργού Αγίας.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...