Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου στην έναρξη του 2ου Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην Ανθούπολη (video)



Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας από καθηγητές, παιδιά και γονείς παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσόστομου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 20υ κοινωνικού φροντιστηρίου της πόλης μας στην Ανθούπολη και δόθηκε το πρόγραμμα στους μαθητές.

Το κοινωνικό φροντιστήριο της Ανθούπολης απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και των τριών τάξεων. Παράλληλα με τα μαθήματα θα διδάσκεται στα παιδιά και μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά).

Ενώ το κοινωνικό φροντιστήριο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και των τριών τάξεων.

Στην ομιλία του ο επιστημονικός συντονιστής των κοινωνικών φροντιστηρίων καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης ανέφερε τα ακόλουθα:

«Οι καθηγητές προσφέρουν αφιλοκερδώς και εθελοντικά αγάπη, γνώση και φροντίδα στα παιδιά σε αυτό το μεγάλο και θεάρεστο κοινωνικό έργο. Ευχαρίστησε εγκάρδια το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε και προσφέρει καθώς και για την παραχώρηση των απαιτούμενων χώρων διδασκαλίας σε μια προσπάθεια που πραγματοποιείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Επιπλέον, επειδή ακριβώς αυτή η πρωτοβουλία απευθύνεται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται οικονομικά, σε όλους τους μαθητές των κοινωνικών φροντιστηρίων θα προσφέρεται σε μηνιαία βάση δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα.

Ανέφερε ακόμα ότι το κοινωνικό ιατρείο , οδοντιατρείο και το ιατρείο για παιδιά με αναπηρία παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας ταυτόχρονα το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και το νομικό τμήμα είναι στην υπηρεσία κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες ως δύναμη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ο Γιώργος Βαθιώτης τόνισε πως η προσπάθεια αυτή σέβεται την αγωνία, την αξιοπρέπεια και τις ελπίδες κάθε συμπολίτη μας ».

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος ανάφερε τα παρακάτω: “…θα ήθελα να ευχαριστήσω το κ. Βαθιώτη για την ουσιαστική και σπουδαιότατη βοήθεια που παρέχει διότι χάρη στις ενέργειες του κ. Βαθιώτη και φίλων του επιστημόνων κατορθώσαμε να στήσουμε το τεράστιο αυτό κοινωνικό έργο που είναι κάτι ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα και την Ιερά Μητρόπολη. Ήταν ασύλληπτο να μπορέσει για μια Μητρόπολη να οργανωθεί το κοινωνικό φροντιστήριο σε τέτοια βάση και να καρποφορήσει περισσότερο από κάθε άλλο θεσμό για τις ανάγκες του Περιστεριώτικου λαού κατά την εποχή της μεγάλης λαίλαπας που σαρώνει την Ελλάδα.»

Ο Γιώργος Βαθιώτης ως συντονιστής αυτής της συλλογικής προσπάθειας μας θυμίζει πως η παιδεία και η υγεία είναι δικαίωμα όλων. Όπως ο ίδιος αναφέρει η παιδεία αναπτύσσει ζωντανές προσωπικότητες και δημιουργεί τους αυριανούς ελεύθερους πολίτες.

Οι εγγραφές στα δύο κοινωνικά φροντιστήρια ξεπέρασαν τα 200 παιδιά δηλώνοντας την αγάπη του κόσμου και το σεβασμό στη προσφορά των 49 καθηγητών σε μια αληθινή γιορτή αλληλεγγύης.



Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εγγραφές των μαθητών καθώς και για συμμετοχές καθηγητών απευθυνθείτε στον πατέρα Λεωνίδα στη ακόλουθη γραμμή επικοινωνίας: 210-5777508
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...