Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Συγχαρητήριο Μήνυμα προς τους αποφοίτους των Λυκείων μας και τους εισαγομένους στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές

Του Σεβ. Μητροπολίτου Λευκάδος κ. Θεοφίλου
Αγαπητά μου παιδιά,
Με ιδιαίτερη αγωνία περίμενα μαζί σας, ως πατέρας σας πνευματικός, να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων της περασμένης σχολικής χρονιάς. Γνωρίζοντας πλέον τα ονόματα των εισακτέων, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους όσους δώσατε τον «αγώνα τον καλό» για την εισαγωγή σας στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της Πατρίδος μας.

Όσοι βλέπετε σήμερα το όνειρό σας να εκπληρώνεται και ετοιμάζεστε ήδη ν’ ανοίξετε τα φτερά σας για το μεγάλο ταξίδι στους απέραντους ορίζοντες της Γνώσης και της Επιστήμης, ας έχετε πάντοτε το Θεό μας οδηγό στη ζωή σας, θεμέλιο ακλόνητο και «λυδία λίθο» για κάθε σας επιλογή. Χωρίς Εκείνον, η γνώση γίνεται «ψευδώνυμη», η πορεία μας αποδεικνύεται εγωκεντρική και οι δυνάμεις μας παραμένουν ατελείς…

Όσοι θεωρείτε ότι δήθεν «αποτύχατε», επειδή θα χρειαστεί να ξαναδείτε την επιλογή σας ή να προσπαθήσετε και πάλι, λησμονείτε ότι δώσατε απλώς μια μάχη μέσα στον καθημερινό πόλεμο της ζωής. Μια μάχη, που σας ανέδειξε πιο ισχυρούς, περισσότερο ώριμους, εξοπλισμένους με δύναμη και αντοχή για να κερδίσετε –με τη Χάρη του Θεού- τους ουσιαστικούς αγώνες του ήθους και της αρετής στη συγχυσμένη κοινωνία μας.

Συγχαρητήρια σε όλους, αγαπητά μου παιδιά!

Ο Ποιμενάρχης σας, να ξέρετε, χαίρεται με τη χαρά σας, συμπάσχει στην αγωνία σας για το αύριο, συνοδοιπορεί μαζί σας στο μακρύ δρόμο της ζωής και στρέφει προς εσάς τις ελπίδες του –μαζί με τους αξιέπαινους γονείς και όλους τους οικείους σας, μαζί με την τοπική μας Εκκλησία και κοινωνία- για μια κοινωνία αγιότερη και τελειότερη χάρη στη δική σας εποικοδομητική και αγωνιστική παρουσία!

Πατρικά σας εύχομαι ο Θεός να φωτίζει πάντοτε και να κατευθύνει τα βήματά σας στην πρόοδο, την αρετή, τον αγιασμό!

Με ολόθερμες πατρικές ευχές και την εν Χριστώ αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...