Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Εκδρομή νέων ζευγαριών από τον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πειραιώς στη Σπάρτη και τον Μυστρά

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 επισκέφτηκαν την Ι. Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο π. Ιωάννης Σαρρής με πολυμελή ομάδα νέων ζευγαριών του Ι. Ναού Αγίας Αικατερίνης Πειραιώς. Τους επισκέπτες συνάντησε και καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος. 

Κατά την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων, και παρουσίασε με το μεστό και εποικοδομητικό λόγο του τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας πάνω σε αυτά τα θέματα. Με έμφαση τόνισε πως στη ζωή του κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα του Χριστιανού επιτρέπονται όλα όσα ωφελούν την ψυχή του.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον π. Ιωάννη Σαρρή και όλους τους εκδρομείς για την επίσκεψή τους στην Σπάρτη τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και πρόοδο στη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Λακωνία οι εκδρομείς εκκλησιαστήκαν στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Αμυκλών και στον Ιδρυματικό Ι. Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Ασύλου Ανιάτων. Εν συνεχεία πραγματοποίησαν επίσκεψη στους τροφίμους του Ασύλου Ανιάτων με μοναδικό σκοπό να τους προσφέρουν αγάπη και χαρά. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη γυναικεία Ι. Μονή Ζερμπίτσης, την ανδρώα Ι. Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, το Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο και το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...