Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

"Αναμνήσεις από τη γη της Ιωνίας"

Πώς να ξεκινήσεις και τι πραγματικά μπορείς να πεις για τόπους που ποτέ δεν έχεις γνωρίσει... Μπορεί άραγε να πεις «πατρίδα» σου έναν τόπο; Κι όμως... μπορεί τα βήματά σου να μη σε έχουν εκεί οδηγήσει αλλά πατρίδα δεν είναι το χώμα. Είναι οι άνθρωποι, η ψυχή τους, οι μυρωδιές και τα τραγούδια τους, οι λύπες οι χαρές που φέρνουν κάθε στιγμή. Γι᾽ αυτό και οι πατρίδες είναι ζωντανές... και όσο οι άνθρωποι το θέλουν, θα ζουν...

Με τη βοήθεια μιας ομάδας νέων, περπατήσαμε σε δρόμους μουσικούς της Ιωνίας και σεργιανίσαμε στα σοκάκια της μέσα από στίχους γνωστούς και από χιλιοτραγουσιμένα τραγούδια που ακούγοντάς τα, δημιουργείς με τη φαντασία σου όμορφες εικόνες.
Με σκηνικό (επιμέλεια: Πρόδρομος Μαυρίδης) που ταίριαζε με τους ήχους συμμετείχαμε σε ένα μουσικό οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες του γένους μας με τραγούδια από τη Θράκη, την Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Τραγούδια χαράς μα και συγκίνησης.

Συνταξιδιώτες μας «στις αναμνήσεις μας από τη γη της Ιωνίας» ήταν και ο Χορευτικός Όμιλος Ελληνικής Παράδοσης «Ο Σταυραετός» που με χοροδιδάσκαλο τον κ. Κώστα Τσαπρούνη παρουσίασε χορούς από το Διδυμότειχο, το Σουφλί, την Καρωτή και την Ξυλαγανή Κομοτηνής.

Στο Τραγούδι ο Πρόδρομος Μαυρίδης, στο Κανονάκι και το Πιάνο ο Στέφανος Δορμπαράκης, στο Βιολί ο Κώστας Ασημάκης και στην αφήγηση η Βάσια Μίχα μας χάρισαν μία αξέχαστη βραδυά.

Την επιμέλεια του ήχου είχε ο Θανάσης Λαλιώτης.

Η εκδήλωση ήταν στο πλαίσιο του προγράμματος "ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει..." του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.


Στο Κανονάκι και το Πιάνο ο Στέφανος Δορμπαράκης

Στο Τραγούδι ο Πρόδρομος Μαυρίδης

Στην αφήγηση η Βάσια Μίχα

Στο Βιολί ο Κώστας Ασημάκης

Χορευτικός Όμιλος Ελληνικής Παράδοσης «Ο Σταυραετός»






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...