Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Eβδομη επέτειος της ευρέσεως και επιστροφής της κλαπείσης Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στην Ιερά Μονή Ελώνης Κυνουρίας

Με λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις τιμήθηκε η έβδομη επέτειος της ευρέσεως και επιστροφής της κλαπείσης Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στην Ιερά Μονή Ελώνης Κυνουρίας

Εκατοντάδες πιστοί και φέτος από την Αρκαδία, τη Λακωνία αλλά και πολλές περιοχές της χώρας βρέθηκαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Έλωνας στην Κυνουρία, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας επ' ευκαιρία της 7ης επετείου εκ της ευρέσεως της κλαπείσης Ιεράς Εικόνας.

Την Κυριακή, 6η Οκτωβρίου 2013, με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε Αρχιερατική Ευχαριστηριακή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ελώνης Κυνουρίας.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας πέραν του Επιχωρίου Μητροπολίτου κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ.

Επίσης από την Τρίπολη αναχώρησαν στις 6 το πρωί την Κυριακή πέντε λεωφορεία με προσκυνητές, οι οποίοι μετέβησαν στην εορτάζουσα Ιερά Μονή και προσκύνησαν την χάρη της.

Οι υπεύθυνοι Πατέρες της Μονής και οι Μοναχές, ήταν αυτοί που είχαν ευπρεπίσει την Ιερά Μονή και φρόντισαν να προσφέρουν ένα Μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές στους οποίους επίσης παρέθεσαν και ένα λιτό γεύμα.

Ευχόμαστε η Παναγία η Έλωνα να είναι βοήθεια και στήριγμα πάντων.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...