Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Διαβάσαμε κάπου οτι: "Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!"

Και πράγματι καθοριστικός παράγοντας στην σωστή διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού αποτελεί η καλή σχέση και επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών.
Υπάρχουν περιπτώσεις, κυρίως σήμερα, που οι γονείς είτε λόγω φόρτου εργασίας, είτε εξ αιτίας διαφόρων δυσχερειών που προκύπτουν λόγω της πολυποίκιλης κρίσης που μαστίζει τις κοινωνίες, απομακρύνονται από τα παιδιά τους, περιοριζόμενοι στην παροχή των υλικών, και μόνον, αγαθών. Με αποτέλεσμα καθώς οι γονείς αναδεικνύονται απρόσιτοι, τα παιδιά να αναζητούν στηρίγματα έξω από την οικογενειακή εστία, στον φιλικό κυρίως κύκλο. Όμως, όπως έχει παρατηρηθεί οι εκτός οικογενείας σύμβουλοι, ενίοτε αναδεικνύονται οι πλέον ακατάλληλοι άνθρωποι που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα δικά μας βλαστάρια στις διάφορες εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής. Έτσι τα "ατυχήματα" διαδέχονται το ένα το άλλο.
Η Ενορία Ποταμού Κερκύρας στην προσπάθεια να ενισχύσει τις σχέσεις γονέων και παιδιών, αποφάσισε κατά την εφετινή ποιμαντική περίοδο και βάσει του ενοριακού προγράμματος "ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ" να διοργανώσει, στην αίθουσα του Ι. Ν. Υ. Θ. Ελεούσης Ποταμού, διάφορες συναντήσεις ενημέρωσης και διαλόγου. Οι συναντήσεις αυτές απευθύνονται κυρίως σε γονείς των οποίων τα παιδιά ανήκουν στην Α΄θμια αλλά και Β΄θμια Εκπαίδευση.

Για τον μήνα Νοέμβριο έχουν προγραμματιστεί οι εξής συναντήσεις:

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 06:15 μ.μ.
Θέμα: "Η συμβολή της οικογένειας στην πρόοδο του παιδιού"
με την κα Αναστασία Λίβερη
προϊσταμένη επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Α΄θμιας εκπαίδευσης.

Σάββατο 30 Νεομβρίου 2013 και ώρα 06:15 μ.μ.
Θέμα: "Γνωριμία με τον σχολικό εκφοβισμό - πρόληψη και αντιμετώπιση".
με τον κο Κωνσταντίνο Κασταμονίτη
Παιδοψυχολόγο

Έπίσης όπως και την περσινή χρονιά έτσι και την εφετινή περίοδο στην Ενορία θα παραδίδονται ε ν τ ε λ ώ ς δ ω ρ ε ά ν μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσης και Ελληνικών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...