Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Στη Βέροια, τα Ιωάννινα καί το Μέτσοβο...

Με μεγάλη επιτυχία η Ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος πραγματοποίησε τριήμερη προσκυνηματική Εκδρομή στη Βέροια, τα Ιωάννινα καί το Μέτσοβο, τό Σάββατο 2, τήν Κυριακή 3 καί τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013.

Οι 55 προσκυνητές – εκδρομείς την πρώτη ημέρα είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν τήν ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στήν ομώνυμη Ιερά Μονή της Παναγίας στη Βέροια καί να τελέσουν μικρή δέηση μπροστά στο ιερό εικόνισμα της Παναγίας, αργά το απόγευμα έφθασαν στα πολύ όμορφα Ιωάννινα, όπου και διανυκτέρευσαν.

Το πρωί της Κυριακής ετέλεσαν την Θεία Λειτουργία στόν Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις μαρτυρήσαντος, Πολιούχου της πόλης καί προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου. Το μεσημέρι επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου, που βρίσκεται λίγα μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδος με την Αλβανία, προσκύνησαν την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας καί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα όμορφα τοπία της Ηπείρου. Επιστρέφοντας επισκέφθηκαν το νησάκι της κυρα Φροσύνης καί γευμάτισαν στα όμορφα μαγαζάκια του νησιού. Το βράδυ έφτασαν στο Μέτσοβο, όπου δείπνησαν όλοι μαζί σε μια παραδοσιακή ταβέρνα καί διανυκτέρευσαν.

Το πρωι της Δευτέρας έκαναν την τελευταία βόλτα τους στο παραδοσιακό Μέτσοβο για ψώνια και καφέ καί πήραν το δρόμο της επιστροφής αφού πρώτα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταγιάδων στην Καλαμπάκα.

Αργά το βράδυ έφτασαν στην Χαλκίδα μένωντας όλοι οι εκδρομείς πολύ ευχαριστημένοι από την όλη εκδρομή. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...