Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Χειροθεσία 14 Αναγνωστών στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικείου Αριδαίας.
Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε 14 αναγνώστες, μαθητές του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως στην Αριδαία.

Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τους νέους αναγνώστες τους παρότρυνε να προσέχουν την καθαρότητα της ζωής τους, να μελετούν τον λόγο του Θεού και να ψάλλουν με ζήλο και ευλάβεια.

Οι 14 χειροθετηθέντες αναγνώστες είναι οι:

Μιχαήλ Τόμας, Φαίδων Μπαϊρακταρίδης, Ιπποκράτης Παμπουκίδης, Χρήστος Γίσης, Νικόλαος Τσούλος, Μάριος Σπανόπουλος, Λάζαρος Τόμας, Γρηγόριος Τζάτσης, Νικόλαος Ορμάνης, Γεώργιος Μποζίνογλου, Ευθύμιος Ζηκάκης, Χρήστος Ρίζος, Θεόδωρος Μπαϊρακταρίδης, και Ελευθέριος Τσεχιλίδης

Συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο: ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Πρωτοπρ. Χριστόδουλος Παπαχριστοδούλου, προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Σκέπης Εδέσσης, ο Αιδεσιμ. Στέφανος Σούσης, εφημέριος του Ι. Ναού, και οι τρεις διάκονοι του Μητροπολίτου.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό παρέστη επίσης ο βουλευτής του Ν. Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...