Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Συναυλία βυζαντινής - εκκλησιαστικής μουσικής ΄΄Ψάλλομεν τω Κυρίω΄΄

Tου Σπύρου Παπαγεωργίου
Μια κατανυκτική βραδιά γεμάτη υμνωδίες των Χριστουγέννων, να λειτουργούν ως προπομπός της Γέννησης του Θεανθρώπου, έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού.

Στη συναυλία βυζαντινής και εκκλησιαστικής μουσικής, που συνδιοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και τη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, συμμετείχαν η Χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής», υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Παϊβανά, η Βυζαντινή-Παραδοσιακή Χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», υπό τη διεύθυνση του κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου και η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.

Ακούστηκαν σύντομα και στιχηραρικά μέλη, κλασσικών και σύγχρονων μελωδών της Εκκλησίας, ύμνοι Χριστουγέννων και Θεοφανίων. Ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, ευχαρίστησε τους χορούς για την άψογη απόδοση των ύμνων και ανέφερε πως "με τη Γέννηση του Χριστού γίνεται κάτι το πρωτόγνωρο. Γίνεται ο Θεός άνθρωπος για να γίνει, κάτι το επίσης παράδοξο, ο Άνθρωπος Θεός." Τέλος, με μια συμβολική κίνηση, δώρισε στους Διευθυντές των Χορωδιών από μια εικόνα της Παναγίας, για να τους προστατεύει.

Το Ναό κατέκλυσε πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές, ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...