Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Ένας νέος έγγαμος Διάκονος προσετέθη σήμερα στην χορεία των Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Πρόκειται για τον π. Στέφανο Κολυνδρίνη, η χειροτονία του οποίου τελέστηκε, σε κλίμα συγκίνησης, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία πλήθους Κληρικών και λαϊκών.

Στην ομιλία του προς τον νέο Διάκονο ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι «δεν είναι εύκολο να γίνει κατανοητό το θαύμα που συντελείται σήμερα. Πρόκειται για μία νέα Πεντηκοστή και την Πεντηκοστή την ζούνε όσοι μπορούν να έχουν θερμή καρδιά, για να δουν το Άγιο Πνεύμα, εκείνοι που έχουν καθαρή καρδιά, για να νιώσουν τί σημαίνει ο Χριστός στη ζωή του ανθρώπου, όσοι έχουν την εντιμότητα να δεχθούν τί είναι η Εκκλησία του Χριστού...»

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, επίσης, ότι «στα μάτια κάποιων ανθρώπων η Ιερωσύνη συνιστά υποδούλωση, ενώ πρόκειται για την ελεύθερη και ιερή και αγία απόφαση της εντάξεως στον Ιερό Κλήρο που έχει την ευθύνη του αγιασμού του λαού και της καθοδήγησής του εις οδόν σωτηρίας...»

Ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη και ευχαρίστησε τα πρόσωπα εκείνα που έπαιξαν καθοριστικά θετικό ρόλο στην εξέλιξη του νέου Διακόνου, όπως ο Εφημέριος της ενορίας του π. Δημήτριος Παγκουρέλιας, οι γονείς και η σύζυγός του, καθώς και ο Πνευματικός του Πατέρας, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Ο νέος Διάκονος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον Αγιασμό της θεμελίωσης του Πν. Κέντρου της ενορίας Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...