Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Επισκέψεις του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στα Σωφρονιστικά Καταστήματα

Εόρτιες επισκέψεις στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της περιοχής μας πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,ενόψει των Χριστουγέννων. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε κλιμάκιο του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος», με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα.

Ο κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε, κατά σειράν, τις Φυλακές Κασσαβετείας, όπου βράβευσε τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Καταστήματος. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις Φυλακές του Βόλου, όπου βράβευσε τους έξι επιμελέστερους μαθητές του Σχολείου του Καταστήματος και αμέσως μετά επισκέφθηκε τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας.

Στους κρατουμένους και των τριών Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων ο κ. Ιγνάτιος διένειμε εκατοντάδες προσωπικά εόρτια δέματα, που ετοίμασε ο Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος», τόνισε την σημασία της λειτουργίας των σχολείων στους χώρους των φυλακών, μίλησε με θερμά λόγια στους κρατουμένους, έδωσε κουράγιο, δύναμη, παρηγορία και ελπίδα, για να εξέλθουν, κατά το δυνατόν, σωφρονισμένοι και βελτιωμένοι από την δοκιμασία της φυλακής, ενώ στήριξε, με τις ευχές του και το προσωπικό των Ιδρυμάτων, που επιτελεί δύσκολο και υπεύθυνο έργο, υπό δυσμενείς συνθήκες και πολλές υλικοτεχνικές ελλείψεις.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...