Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τα κατηχητόπουλα της Λάρισας καλωσώρισαν το νεογέννητο Βρέφος της Βηθλεέμ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φετινή Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 το πρωί.

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ.Ιγνατίου, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διοργάνωσε με άριστο τρόπο την εορτή των Κατηχητικών Σχολείων. Ιερείς, νέοι και νέες της τοπικής Εκκλησίας, σπουδαίοι Κατηχητές και Κατηχήτριες του Κατηχητικού έργου, μικρά και μεγάλα παιδιά, αγόρια και κορίτσια από τα Κατηχητικά Σχολεία της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, έδωσαν στη κατάμεστη αίθουσα του Δ.Ω.Λ. ισχυρό μήνυμα πως της Εκκλησίας οι πύργοι δεν θα πέσουν ποτέ, αφού ολοένα και νέοι βλαστοί οικοδομούνται σ' αυτήν.

Ύψωσαν ψηλά με το ήθος, τη ζωντάνια τους και τη ζέουσα πίστη τους, το λάβαρο των Χριστιανικών αξιών και ιδανικών και καλωσώρισαν επί σκηνής με ποιήματα, άσματα, επίκαιρους ύμνους, Χριστιανικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κατάλληλα θεατρικά, το νεογέννητο Βρέφος της Βηθλεέμ.

Στο τέλος της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος φανερά συγκινημένος και ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την οργάνωση της εορτής, αναφέρθηκε στην υψηλή σημασία της ουσιαστικής, απαραίτητης και αυθεντικής κατήχησης στις μέρες μας, όπου τα παιδιά και οι νέοι γενικότερα, πρέπει να διδαχθούν καλά την πίστη τους ώστε να οπλισθούν με δύναμη πνευματική, να μην απογοητευτούν ή παρασυρθούν από διάφορα ρεύματα και μείνουν μακρυά από την ελπίδα της αιωνίου ζωής και τον Χριστό. 

Κατόπιν ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης εορτής, κληρικούς και λαϊκούς, κατηχητές και κατηχήτριες, εκφράζοντας μάλιστα τον ενθουσιασμό του για τον παλμό με τον οποίο έψαλλε και τραγούδησε η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και με την άριστη κατά πάντα παρουσία των παιδιών και παρότρυνε τους εργάτες της κατηχήσεως να συνεχίσουν τον αγώνα τους με ένθεο ζήλο και άπειρη αγάπη προς τα παιδιά και τους νέους, που αξίζουν πολλούς κόπους και ακόμη περισσότερες θυσίες.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...