Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Με εκκλησιαστική κατάνυξη εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σπάρτη. Αρχικά τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα δώρα, που θα πρέπει να προσφέρουν με ευλάβεια οι Χριστιανοί στο Θείο Βρέφος. Συγκεκριμένα, ο Ποιμενάρχης μας προέτρεψε αντί χρυσού να επιδείξουμε ελεημοσύνη και φιλανθρωπία στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, που ολοένα και αυξάνονται λόγω της οικονομικής κρίσης. Αντί σμύρνας να προσφέρουμε στο Κύριο μας ειλικρινή μετάνοια για την αμαρτωλή και άσωτη ζωή μας και τέλος αντί για λιβάνι να δωρίσουμε τη συνεχή προσευχή μας, ώστε ο Πανάγαθος Θεός να μας λυτρώσει από τις αμαρτίες μας και να μας οδηγήσει, για άλλη μια φορά, σε απάνεμο λιμάνι σωτηρίας.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος Δημήτριος Μακρής, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Πλειώτας.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...