Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ.Ιγνάτιος στη Σύναξη των Νέων της Μητροπόλεως του

Στην Σύναξη της Παρασκευής (13/12), οι νέοι μας είχαν την ευκαιρία και ευλογία να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύναξη επιθυμώντας να ανταλλάξει σκέψεις και να απαντήσει σε προβληματισμούς των νέων εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο Μέγα Μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού και στη σημασία του για την εκπλήρωση του σχεδίου της σωτηρίας του ανθρώπου. Οι νέοι μας με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησαν τα λόγια του Σεβασμιωτάτου και στη συνέχεια έθεσαν τα ερωτήματά τους πάνω στα οποία ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, δέχτηκε τις ευχές των νέων για την ονομαστική του εορτή, αντευχόμενος και προσκαλώντας τους στο επισκοπείο για το ανάλογο κέρασμα.

Επόμενη σύναξη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 7η απογευματινή, με ομιλητή τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...