Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από ην Παιδική Βυζαντινή Χορωδία του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Ουρανοί Αγαλλιάσθε», από την Παιδική Βυζαντινή Χορωδία των παιδιών του Κατηχητικού του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η οποία λειτουργεί υπό την ευθύνη και την διεύθυνση της κ. Μαρίας Καψάλη – Δέδε, Δασκάλας και επί διπλώματι σπουδάστριας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, συζύγου του Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού κ. Ιωάννου Δέδε. Την εκδήλωση άνοιξε με την ωραιότατη προσφώνησή του ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου και στη συνέχεια, σε δύο μέρη, η Παιδική Χορωδία απέδωσε Ύμνους από την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, κατά το πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο μέρος Παραδοσιακά Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου από ολόκληρη την Ελλάδα.
Στην μέση του Προγράμματος, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως ομίλησε με θέμα «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα», αναφερθείς, μέσα από την διήγηση ενός παραμυθιού, στην προσδοκία των Εθνών για τον Μεσσία και στά Δώρα που ο Χριστός φέρνει στη ζωή μας.
Όλους τους κοπιάσαντες και συμμετέχοντες στην γιορτή, την οποία παρακολούθησαν πολλοί Χαλκιδείς, ευχαρίστησε και συνεχάρη με θερμούς λόγους ο Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε την συγκίνησή του, που τόσο μικρά παιδιά ψάλλουν Ύμνους της Εκκλησίας και συμμετέχουν ενεργά στη ζωή Της, υπενθυμίζοντας την φράση της Αγίας Γραφής «εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω αίνον».





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...