Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Κερκύρας Νεκτάριος: Τα Χριστούγεννα η γιορτή της ελπίδας που έχουμε τόσο ανάγκη

Το απόγευμα της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου 2013 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ο Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Κατ’ αυτόν ομιλητής ήταν ο Πρεσβ. Νικόλαος Μοναστηριώτης, πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας
  1. ΒΕΛΛΑΣ Ιωαννίνων, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής πόλεως, ο οποίος επεσήμανε ότι τα Χριστούγεννα καλούμαστε να τα εορτάσουμε με επίγνωση ότι η πνευματική ζωή είναι το ζητούμενο, με ταπείνωση και αποφυγή του εκκοσμικευμένου πνεύματος, για να έχει νόημα αληθινό η εορτή.

Σε προσφώνησή του προς τους συμμετέχοντες στον Εσπερινό ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η γιορτή των Χριστουγέννων είναι η γιορτή της ελπίδας που τόσο έχουμε ανάγκη οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι ¨Έλληνες σ’ αυτή την περίοδο της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας. Η δύναμη της πίστης μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής μας, ενώ είναι χρέος της Εκκλησίας να βγει μπροστά, να διακηρύξει τον Γεννηθέντα Κύριο ως την ελπίδα του κόσμου και να μην επιτρέψει την περαιτέρω απαξίωση του ηθικού του λαού μας, ο οποίος δεν μπορεί να έχει μόνο ως μέριμνά του τα υλικά αγαθά. Αυτή η πορεία ζωής είναι και υπαίτια για την αποτυχία και την κρίση. Ο Χριστός είναι η οδός και η Εκκλησία ο τρόπος με τον οποίο καταδεικνύεται ο Χριστός στη ζωή του κόσμου, με ευθύνη όλων των χριστιανών, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, δίδοντας τις ευχές του προς τον λαό της τοπικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως ο Μητροπολίτης Κερκύρας άκουσε τα κάλαντα και επίκαιρους εορταστικούς ύμνους από τις Φιλαρμονικές της πόλης την «Παλαιά», την «Καποδίστριας» και την «Μάντζαρος», όπως επίσης και από την Χορωδία Κερκύρας.





Το πρωί των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Κερκύρας θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσηης, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τους ηλικιωμένους του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων « Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ». Το πρωί της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου 2013 ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στην ενορία του χωριού Σταυρός και το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Βαρυπατάδων.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...