Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Μια εκδήλωση από τα παιδιά χαρισμένη στο Νηπιόμορφο Ιησού

Μοναδικές ήταν οι στιγμές που χάρισαν στους θεατές τα παιδιά των Εκκλησιαστικών Συνάξεων του Ι. Ν. Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 με τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που παρουσίασαν στο Σταυροπούλειο Ίδρυμα Βραχνεΐκων στην Πάτρα.

Με τον επαγγελματισμό τους, τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό που διακρίνει τη φύση τους κατάφεραν να διαμηνύσουν ότι «Χριστός γεννάται, δοξάσατε…». Παρόλη τη φτώχεια, την ανεργία, την οικονομική δυσπραγία και την ηθική παρακμή που χαρακτηρίζει τα χρόνια μας, τα παιδιά μοίρασαν ως χριστουγεννιάτικα δώρα την ελπίδα στον απελπισμένο, το φως στον χαμένο, τη χαρά στον απογοητευμένο, γιατί το έχουν νιώσει πως μία είναι η οδός της αλήθειας, ο Ιησούς Χριστός, που γεννιέται στις καρδιές μας.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε με τη Βυζαντινή Χορωδία, που απέδωσε επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους με χοράρχη τον Κυριάκο Τζουραμάνη, καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Πατρών. Στη συνέχεια τα παιδιά τραγούδησαν με τη συνοδεία ορχήστρας, που απαρτιζόταν και πάλι από παιδιά (τουμπελέκι, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, αρμόνιο) υπό την καθοδήγηση της μουσικού και κατηχήτριας της Ι. Μητροπόλεως Πατρών, Βασιλικής Αθανασοπούλου. Χόρεψαν με τους εύθυμους ρυθμούς των τραγουδιών και συμμετείχαν σε δρώμενα. Οι μικρές ηλικίες ζωντάνεψαν μια εκδοχή της ιστορίας του τραγουδιού «Ο μικρός τυμπανιστής» και οι μεγαλύτερες του Γυμνασίου και του Λυκείου δραματοποίησαν ηχογραφημένη αφήγηση που περιελάμβανε διασκευασμένες σύγχρονες, αληθινές, ιστορίες, που συγκίνησαν και προβλημάτισαν τους θεατές. Η επιμέλεια των σκηνικών της εκδήλωσης ανήκει στην αγιογράφο-ζωγράφο και κατηχήτρια της Ι. Μητροπόλεως Πατρών, Νεκταρία Αθανασοπούλου.

Την εκδήλωση των παιδιών τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Δημαράς, όπως επίσης και ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Κ. Χαράλαμπος Στανίτσας και ο Βοηθός Δημάρχου κ. Γιώργος Ψωμιάδης, ο εφημέριος του Ι. Ναού του Αη-Γιάννη, πρωτ/ρος Αντώνιος Ρουμελιώτης, ο οποίος και παρουσίαζε την εκδήλωση, ο συνεφημέριός του, π. Ιωάννης Μιχαλόπουλος και ο ιεροδιάκονος Κων/νος Δαραμούσκας.









































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...