Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος στην πρώτη σύναξη νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης

Στην πρώτη σύναξη νέων της Μητροπόλεώς μας για το νέο έτος μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Σπυρίδων Βασιλάκος, κληρικός με έντονη ποιμαντική και κοινωνική δράση στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Έχοντας ως βάση της ομιλίας του τα παραδοσιακά παραμύθια του λαού μας, παρουσίασε στο νεανικό κοινό τις αλήθειες που κρύβουν και πως μπορούν να αποτελέσουν οι όμορφες ιστορίες τους οδοδείκτες στην πολυτάραχη ζωή μας. 

Στο τέλος, ο π. Σπυρίδωνας, απάντησε σε ερωτήματα και προβληματισμούς που εξέφρασαν οι νέοι, μην κρύβοντας το ενδιαφέρον που τους προκάλεσε το θέμα της ομιλίας αλλά και ο όμορφος και προσιτός τρόπος με τον οποίον ο ομιλητής έκανε την αναγωγή των παραμυθιών με τη ζωή.
Στη συνέχεια, έγινε ο καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Κωνσταντίνος Συρίγος, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύναξη προσκαλεσμένος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας, π. Θεολόγου Ντούβαλη, εκφράζοντας την αγάπη και φιλία που τον συνδέουν τόσο με τον π. Θεολόγο όσο και με τον ομιλούντα π. Σπυρίδωνα. 

Ευχήθηκε δε στους νέους η νέα χρονιά να είναι δημιουργική αποφεύγοντας του σύγχρονους παραμυθάδες και αντλώντας αλήθειες από τις όμορφες ιστορίες του λαού μας.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...