Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κερκύρας Νεκτάριος: "Χρέος της Εκκλησίας η μνήμη και χρέος όλων μας να παλέψουμε για ζωντανή και δυνατή Εκκλησία"

Σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε εις τον Ιερό Αγίας Τριάδος του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ», όπου βρίσκεται ο τάφος, μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτη Τιμοθέου. 

Ο Σεβασμιώτατος σε σύντομη προσφώνησή του τόνισε ότι αποτελεί για τον ίδιο χρέος τιμής και αγάπης η προσευχή για τους προκατόχους του, οι οποίοι προσέφεραν τη ζωή τους για την Εκκλησία και έθεσαν τα χαρίσματα, τον κόπο και την διακονία τους στην υπηρεσία των ανθρώπων και στο έργο της σωτηρίας. 

Η μνήμη είναι χρέος στην Εκκλησία και τα πάντα λειτουργούν σε συνέχεια, καθώς η ιερωσύνη είναι δωρεά του Θεού στους ανθρώπους για να τελεσιουργούνται τα μυστήρια αλλά και να γίνεται γνωστό το μήνυμα της σωτηρίας και του Ευαγγελίου. Επεσήμανε ακόμη ότι ο μακαριστός προκάτοχός του, παρά την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, πολεμήθηκε από διάφορους κύκλους, οι οποίοι δεν ήθελαν δυνατή και ζωντανή Εκκλησία, απόδειξη δε του έργου του είναι και το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων το οποίο αποτελεί κοσμημα όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για τον τόπο. 

Η Εκκλησία της Κέρκυρας ευγνωμόνως προσεύχεται για την ανάπαυσή του ενώπιον του Θεού και εκφράζει την βεβαιότητα ότι κάθε καλό και κάθε έργο της αγάπης του μακαριστού θα βριε δίκαη ανταπόδοση στον ουρανό.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...