Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Δ. Αναγνωστόπουλος

+ Ιερέως Ιωάννου Κ. Σουρλίγγα
Την Δευτέρα 30η Δεκεμβρίου 2013, εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Δ. Αναγνωστόπολος σε ηλικία 84 ετών, Συνταξιούχος Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άστρους Κυνουρίας.
Η Εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη την επομένη Τρίτη 31η Δεκεμβρίου 2013, εις τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, στο Άστρος Κυνουρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ιερείς εκ των Ενοριών της Κυνουρίας και των περιχώρων του Άστρους, Ιεροψάλτες και πλήθος Ενοριτών παρευρέθησαν εις την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατρός Αθανασίου, συμπροσευχόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής του, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη και την συμπαράσταση προς τους οικείους του εκδημήσαντος Ιερέως, αποδίδοντας την κατά το ανθρώπινον τιμήν και τον σεβασμόν εις ένα άξιον Ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Στο πρόσωπο του εκλιπόντος αναφέρθηκε με λόγια συγκινητικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, κάνοντας αναφορά στον βίο και την πολιτεία του Μακαριστού Ιερέως, φέρνοντας στην επιφάνεια όλα τα χαρίσματα που είχε ένας ταπεινός και φιλακόλουθος Ιερέας, όπως ήτο ο αοίδιμος π. Αθανάσιος.

Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας παρατέθηκε εκ των οικείων του μακαριστού καφές και μακαρία τράπεζα, προς όλους τους παρευρισκομένους.

Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Δ. Αναγνωστόπουλος
O Μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος του Δημητρίου και της Ελένης , γεννήθηκε εις Χωτούσα Μαντινείας τον Μάιο του έτους 1930.

Το έτος 1959 ενυμφεύθη την Κων/να Τριαντ. Μπέλτσου μεθ' ης απέκτησε μία θυγατέρα την Ελένη.
Χειροτονήθηκε υπό του μακαριστού, Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Γερμανού, Διάκονος την 26η Μαρτίου 1961, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και Πρεσβύτερος την 26η Οκτωβρίου 1961, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως.
Την 21η Αυγούστου 1974 έλαβε υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄, την Πνευματική Πατρότητα και την 9η Σεπτεμβρίου 1990 το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου .

Διορίστηκε ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άστρους Κυνουρίας, την 28η Οκτωβρίου του έτους 1961 όπου και διακόνησε μετ' αυταπαρνήσεως και αγάπης έως της συνταξιοδοτήσεώς του την 1η Νοεμβρίου 2007.
Τιμήθηκε την 14ην Μαρτίου 2004 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, με το χρυσούν μετάλλιον της Ιεράς Μητροπόλεως ( Αγίου και Θεοφόρου Πατρός Ωφελίμου)
Απεδήμησε εις Κύριον την 30η Δεκεμβρίου 2013
και ετάφη την επομένη στο Άστρος Κυνουρίας.
Πλήθος κόσμου Ιερωμένων, Ιεροψαλτών, Οικείων, Πνευματικών Τέκνων και φίλων συνόδευσε την σορό του μακαριστού στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο της Ενορίας, πλησίον των τάφων των κεκοιμημένων Ιερέων και Ενοριτών της Ενορίας του Αγίου Νικολάου όπου και ετάφη.

Αιωνία η μνήμη αυτού, να έχουμε την Ευχή του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...