Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στην Ιστιαία

Με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Σχολής Γονέων Ιστιαίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως για το έτος 2013-2014. Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καλύβας, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Δεσφίνας Φωκίδος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η χριστιανική αγωγή των νέων».
Ο εκλεκτός ομιλητής π. Νεκτάριος στην εισήγηση που ανέπτυξε, ανέφερε ότι η αγωγή των νέων δεν είναι ευχερές και αμελητέο έργο, αλλά είναι «τέχνη τεχνών και επιστήμη επιστημών», σύμφωνα με την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο τρόπος ελέγχου του νέου διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου καθώς ο έλεγχος δεν πρέπει να γίνεται με θυμό και οργή, διότι η παρατήρηση με θυμό, όχι μόνο δεν ελευθερώνει το νέο από το σφάλμα του, αλλά οδηγεί σε σφάλματα και τον ελέγχοντα.

Στο τέλος της συνάντησης, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σχολής Γονέων, παρουσία Ιερέων της επαρχίας και του ευσεβούς ακροατηρίου, εκ του οποίου του οποίου πολλοί υπέβαλαν τις ερωτήσεις του στον ομιλητή και αναπτύχθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...