Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Εορτή Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα Τρίτη 21 Ιανουαρίου η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Μαξίμου του Γραικού, στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό στην πόλη της Άρτης.
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου ετελέσθη ο Όρθρος και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου η Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος Μεσογαίας κηρύττοντας το λόγο εξέφρασε, προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση να παρεβρίσκεται μέτοχος της πανηγύρεως. Ετόνισε δε την αξία που έχει η συμμετοχή μας στην Θεία Λατρεία, ιδιαίτερα τις ημέρες μνήμης των Αγίων, διότι μέσω της ενέργειας του Αγίου Πνεύματος γινόμαστε κοινωνοί της χάριτος Αυτού καθώς και τη βιωτής των Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τόσο τους παραβρισκομένους και συλλειτουργούντες Αρχιερείς, όσο και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ για την ευγενική δωρεά προς την Μητρόπολή μας αντιγράφου της χαριτόβρυτος εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, η οποία από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου, χάρη στην ευγενική χορηγία του δωρητού κ. Νεάρχου Παναγή. Συνεχάρη δε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου, για όλες τις ενέργειες και προσπάθειες που καταβάλουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου σύντομα ο κυρίως ναός να ολοκληρωθεί, στο πρόσωπο του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Νικολάου Κακοχρήστου απονέμοντάς του το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 630 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστούν ο Β΄ και Γ΄ τόμος των Απάντων του Αγίου Μαξίμου, εκδόσεων της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...