Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κερκύρας Νεκτάριος: "Τιμούμε τους κόπους και τους αγώνες των αγίων σε μία εποχή που δεν σἐβεται και ζητά την ευκολία"

«Τιμούμε τους κόπους και τους αγώνες των Αγίων μας, οι οποίοι όχι μόνο προσπάθησαν να τηρήσουν το θέλημα του Θεού, αλλά και αγωνίστηκαν να διαποιμάνουν και να στηρίξουν τον κάθε άνθρωπο προσωπικά, σε μία εποχή όπου ο κόσμος δεν σέβεται όσους προσπαθούν πνευματικά και επιζητεί την ευκολία σε κάθε πτυχή της ζωής», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος κατά το κήρυγμά του στον Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Καμπιέλου, στην Κέρκυρα, όπου τιμάται η μνήμη του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014. Προηγήθηκε μικρή λιτανεία των ιερών λειψάνων ενός Αγίου που έζησε τον 10ο αιώνα μ. Χ., καταγόταν από την Βηθανία της Παλαιστίνης και διακρίθηκε για την αγάπη του για τον λαό της Κέρκυρας. Διετέλεσε Μητροπολίτης Κερκύρας στα χρόνια του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ζ’ του Πορφυρογέννητου.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο άγιος Αρσένιος ακολούθησε τον δρόμο κάθε επισκόπου, να σηκώνει δηλαδή τόσο τον προσωπικό του σταυρό, όσο και τον σταυρό του ποιμνίου του, με αυταπάρνηση, αγάπη και πνεύμα διακονίας των ανθρώπων. Γι’ αυτό και αξιώθηκε της χάριτος του Θεού και καθοδήγησε στον δρόμο της Βασιλείας των Ουρανών το λαό του, έχοντας παρρησία και ενώπιον Θεού και ενώπιον των ανθρώπων. Σεβόμαστε, λοιπόν, και τιμούμε τους κόπους των Αγίων μας και τους αγώνες του, διότι μας δείχνουν ότι η αγάπη για τον άνθρωπο δεν είναι μόνο στα λόγια ή στην θεωρία. Γίνεται έμπρακτη φροντίδα, στοχεύει στην ενίσχυση του καθενός προσωπικά και γίνεται μέριμνα τόσο για την πνευματική πορεία όσο κιαι για τις υλικές ανάγκες του καθενός. Αυτός είναι και ο δρόμος της Εκκλησίας στους αιώνες και σήμερα.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η εποχή μας περιφρονεί αυτούς τους κόπους και τους αγώνες, διότι όλα τα θεωρεί αυτονόητα, ενώ έχει μάθε σε μία ευκολία σε όλες τις πτυχές της ζωής, η οποία δεν βοηθά στην πνευματική αναγέννηση, ενίοτε ούτε και στην κοινωνική. Προέτρεψε τους πιστούς να τιμούνε και να διδάκσονται από τους Αγίους αγωνιζόμενοι τόσο πνευματικά, όσο και στην καθημερινότητα, ο λόγος και το βίωμα των αγίων να γίνει στάση ζωής για όλους.

Το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στην πανηγυρίζουσα ενορία Αγίου Αρσενίου Λευκίμμης.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...