Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Βασιλείου στην Τριπολη

Στο Μοριά και στο κέντρο της Ιστορικής Τριπολιτσάς δεσπόζει ο καλιμάρμαρος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Μέγα διδάσκαλο της Εκκλησίας μας Άγιο Βασίλειο.

Την Τρίτη 31η Δεκεμβρίου 2013 το εσπέρας τελέσθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πλαισιούμενος από κληρικούς της Τριπόλεως και των γύρω Αρχιερατικών Περιφερειών.

Οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες του Ναού και άλλοι προσκεκλημένοι προς τούτο, απέδωσαν περίφημα τους ύμνους της εορτής, ενώ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Ναού είχαν φροντίσει να είναι τα πάντα ευπρεπισμένα και να αντανακλούν στην λαμπρότητα της μεγάλης αυτής εορτής.

Συμπροσευχόμενοι και συμμετέχοντες στις εορταστικές Εκδηλώσεις, παρέστησαν οι άρχοντες του Τόπου και του Νομού μας και πολλές εκατοντάδες πιστών Τριπολιτών που κάθε χρόνο τιμούν την μνήμη του Αγίου.

Το προσκύνημα άρχισε από νωρίς το πρωί της Τρίτης μέχρι αργά το βράδυ παραμονή της εορτής.

Την νύχτα και περί ώρα δωδεκάτη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα υποδεχθεί το Νέο Έτος 2014 τελώντας την Δοξολογία και ευλογώντας την βασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ανήμερα της Εορτής από ώρας εβδόμης πρωινής θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...