Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αντιπροσωπεία κληρικών από την Εκκλησία της Ελλάδος στην Ιορδανία


Ιδιαίτερη τιμή και χαρά είναι για το Βασίλειο της Ιορδανίας η επίσκεψη (από την Κυριακή 13/26 Ιανουαρίου τρ.έ.) του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κου Χρυσοστόμου με συνεργάτες του από το Γραφείο περιηγητικού θρησκευτικού τουρισμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την συνοδική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Αμμάν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εξ ονόματος της Α.Θ.Μ. του Πατρός και Πατριάρχου μας Κου ΚουΘΕΟΦΙΛΟΥ,μεταφέροντας τους θερμούς ασπασμούς Του και το "καλώς ήλθατε" στην εκκλησιαστική αυτή επαρχία του παλαίφατου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Κατά το διάστημα της επίσκεψής της ιεροσυνοδικής αποστολής στην φιλόξενη χώρα της Ιορδανίας ο Σεβ.Μητροπολίτης μας κος Βενέδικτος της παρείχε κάθε δυνατή εξυπηρέτηση ξενάγησης καιπληροφορησης . Η επίσκεψη στην ελληνική πρεσβεία ήταν όχι τυπική αλλά ανταπόκριση στην ευγενική πρόσκληση απο την αξιότιμη πρέσβειρα της Ελλάδας στο Αμμάν.


Αποκορύφωμα ολών ήταν η κοινή συνάντηση της επιτροπής απο την ελλαδική Εκκλησία με τον Υπουργό Τουρισμού. Κατά την κοινή σύσκεψηεπιτροπής και υπηρεσιακών παραγόντων διαπιστώθηκε ότι, υπάρχουν αρκετοί και σημαντικοί λόγοι έλευσης προσκυνητών απο την Ελλάδα, δεδομένου ότι η Ιορδανία είναι κατάσπαρτη απο μνημεία κάθε εποχής και ενδιαφέροντος.Διαθέτει η χώρα ευχάριστους ανθρώπους και αξιόλογες τουριστικές υποδομές.Οι κρατικές αρχές έδωσαν μεγάλο βάρος στηνσυνάντηση αυτή και στα συμπεράσματά της.Απόδειξη είναι ότι καλύφθηκεαπο τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με ρεπορτάζ επαινετικά για την πρωτοβουλία της επισκεψης και των συνομιλιών με τους υπηρεσιακούςπαράγοντες, τις άριστες εντυπώσεις που αφέθηκαν εκατέρωθεν. Έγινε και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αξιοθέατα εντός και εκτός της πρωτεύουσας.Μεταξύ άλλων τα Γάδαρα,τα Γέρασα,η Πέτρα είναι μέσα στο όλο πρόγραμμα επισκέψεων.Πραγματοποίηθηκε δε προσκύνημα τόσο στον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος,όσο και στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου.Επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως όπου φιλοξενήθηκαν και ενημερώθηκαν για το αξιόλογο έργο της στην νεότητα και στους εμπερίστατους αδελφούς μας.Για τον λόγο αυτό πήγαν και στην Πολυκλινική που διαθέτει και συντηρεί η Ιερά Μητρόπολη.Κατά τις επισκέψεις στους εκκλησιαστικούς χώρους παρών ήταν και ο Σεβ.Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κος Ησύχιος,Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος,ο οποίος και εκείνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον επικεφαλής των επισκεπτών Σεβ. κ. Χρυσόστομο και να καλωσορίσει την συνοδεία του.

Η επίσκεψη μπορεί μεν να συνεχίζεται, ήδη όμως έχει δημιουργήσει τα ευοίωνα συναισθήματα ότι θα φέρει καρπούς πολλούς και καλούς προς όφελος της ελληνοϊορδανικής φιλίας,πάντα υπό το Ορθόδοξο χριστιανικό πνεύμα.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...