Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη)

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία της Αιδηψού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. π. Νικηφόρο Ευσταθίου - Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος, τον Πρωτοπρεσβ. π. Ηλία Ευθυμιόπουλο - Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδηψίων και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Νεκτάριο Ευγενικό, παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή των δέκα λεπρών, κάμοντας ιδιαίτερο λόγο για την ευγνωμοσύνη και την αχαριστία στις μέρες μας και πώς οι πιστοί οφείλουν να ευχαριστούν «εν παντί».
Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη, κατόπιν σχετικής προτάσεως του εφημερίου π. Ηλία, τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού κ. Δημήτριο Γεωργούλα, καθώς και σε Εκκλησιάρχισσα την κ. Μαρία Ζάχου.
Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως, όπως πράττει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη), ο οποίος εκοιμήθη σαν αυτή την ημέρα (+19-1-1975), αναφερθείς με θερμότητα λόγων στον μακαριστό προκάτοχό του, τον οποίον προσωπικά γνώρισε ως μαθητής αρχικά και, εν συνεχεία, ως ιεροσπουδαστής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 fm).





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...