Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κερκύρας Νεκτάριος: "Η Εκκλησία με τον προδρομικό λόγο της αλήθειας θα αντιμετωπίσει το θράσος και την αναίδεια..."

«Η Εκκλησία με τον Προδρομικό λόγο της Αληθείας θα αντιμετωπίσει το θράσος και την αναίδεια ανθρώπων όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που διακωμώδησε τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος κατά το κήρυγμά του στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 7 Ιανουαρίου 2014 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου πόλεως Κέρκυρας.

Ο Μητροπολίτης σε μία πλήθουσα ευχαριστιακή σύναξη επεσήμανε ότι ο Άγιος Ιωάννης έδειξε τον Αμνό του Θεού, τον Κύριό μας, και την ίδια στιγμή μας υπέδειξε ότι όσο φωτισμένοι και σπουδαίοι κι αν είμαστε, οφείλουμε να πορευόμαστε με ταπείνωση στη ζωή μας, να μην υπερηφανευόμαστε, να έχουμε μέτρο και να γνωρίζουμε ότι καλούμαστε να υπακούμε στο θέλημα του Θεού, διότι όπως και τότε υπάρχει «ο Ισχυρότερος ημών». Αυτός είναι ο λόγος της Αληθείας, με τον οποίο η Εκκλησία δεν θα παύει να αντιμετωπίζει προκλήσεις από ανθρώπους, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που διακωμώδησε τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας, επιδεικνύοντας πρωτοφανές θράσος και αναίδεια.

Ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να κρατούνε ζωντανή στην καρδιά τους την πίστη στον Θεό, που είναι ο μόνος που μπορεί να φωτίσει τον κόσμο και τον άνθρωπο αληθινά, ενώ επεσήμανε το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής στις εκκλησιαστικές ακολουθίες των ημερών από τον λαό του Θεού, που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κατέκλυσε τους ναούς του νησιού, δείχνοντας ότι η πίστη παραμένει ζωντανή στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Ο κ. Νεκτάριος συνεχάρη τους πιστούς γι’ αυτή την συμμετοχή και εξέφρασε και τις ευχές του προς τους άρχοντες του τόπου να πορεύονται με σύνεση και σεβασμό προς την Εκκλησία. Ευχήθηκε μάλιστα ιδιαιτέρως στον εορτάζοντα Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή, ο οποίος εκκλησιάστηκε στο ναό.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...