Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κοπή Βασιλόπιτας των στελεχών των Κατασκηνώσεων και του Νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης

Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου 2014, στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, αμέσως μετά τον Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των στελεχών των κατασκηνώσεων και του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως μας παρουσία το Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεόκτιστου. Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις δίνουν την ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών και προβληματισμών, για ενίσχυση της συνεργασίας και της φιλίας, αλλά πρωτίστως για να ακούσουν τα στελέχη του νεανικού έργου τις εμπνευσμένες πατρικές νουθεσίες του Σεβασμιωτάτου, με στόχο να συνεχιστεί επιτυχώς ο αγώνας συμπαράστασης στους νέους μας, που έχουν να αντιμετωπίσουν μία δεινή πραγματικότητα.

Στη συνέχεια ο βιβλιοθηκονόμος και αρχηγός της Β΄ Κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών κ. Ευάγγελος Θεοδώρου ανέπτυξε το θέμα της βιωματικής κατήχησης, ενώ αμέσως μετά η εκπαιδευτικός και αρχηγός της Β΄ Κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών κ. Μαριάννα Λάτση μίλησε για τις παιδαγωγικές μεθόδους στη σύγχρονη κατασκηνωτική πρακτική.

Ακολούθησε διάλογος με συντονιστή το Σεβ. Ποιμενάρχη μας και με παρεμβάσεις του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Θεόκτιστου και του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα π. Εφραίμ Μιλτιάδου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μίλησε για το σπουδαίο έργο που γίνεται από τη τοπική Εκκλησία σε αυτό το τομέα, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που ο αποπροσανατολισμός είναι εύκολος και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πολλοί. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τα στελέχη για τη προσφορά τους, τη συνέπεια και το πάθος που επιδεικνύουν, ενώ τους ευχήθηκε τη νέα χρονιά να έχουν υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους μέσα από το οποίο βελτιώνονται και οι ίδιοι σαν άνθρωποι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλογία και τη κοπή της Βασιλόπιτας από το Σεβασμιώτατο, ο οποίος δώρισε βιβλία σε όλα τα στελέχη του νεανικού έργου.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...