Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ακρόαση για νέα μέλη στην Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα

Ακρόαση για την είσοδο νέων μελών στην Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μεγάλου Βασιλείου 15, Ρουφ).

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.

Μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασσική μουσική ανεξάρτητα του τόπου διαμονής του, εφόσον βέβαια δύναται να συμμετέχει στις πρόβες.

Υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σχεδόν στο σύνολο των συναυλιακών χώρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης όπως: Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών (Θεσ/νίκης) , Προεδρικό Μέγαρο, Βουλή, Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου κ.α. και σε πλήθος εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, με κοινωφελή σκοπό και έχει συμμετάσχει σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία. Ο ελληνικός τύπος τη βάφτισε ως «Ορχήστρα των θαυμάτων». Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΑ και την ΕΡΤ έργα κλασσικής και σύγχρονης μουσικής και για περίπου 2 χρόνια υπήρχε ζωντανή κάλυψη από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας των συναυλιών της με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων. Έχει συμπράξει με σπουδαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως L.Mordkovich, S.Kravchenko, H.Zack, Ντ.Μπακοπούλου, Λ.Καλαφάτη, Α.Κοντογεωργίου, Μ.Πλέσσα, Emma Shaplin κ.ά. Βραβεύτηκε από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Ι. Αρχιεπισκοπή διαθέτει πλέον μια διεθνούς επιπέδου συμφωνική Ορχήστρα, η οποία μπορεί να καλύπτει καλλιτεχνικά σημαντικά γεγονότα της Εκκλησίας. Επιπλέον η της προσπάθειας αυτής φανερώνει ότι η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να σηκώσει ανάχωμα στην πολιτιστική και πολιτισμική ισοπέδωση της πατρίδας μας.

Οι πρόβες της πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στη 1.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μεγάλου Βασιλείου 15, Ρουφ).

Πληροφορίες: Γραφείο Νεότητος Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τηλ. 2130184436.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...