Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ιερά Αγρυπνία για τους παραγωγούς και τους ακροατές της «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ»

H ετήσια συνάντηση των παραγωγών και των ακροατών του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Ορθόδοξη Μαρτυρία» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/2.

Φέτος αντί της καθιερωμένης βασιλόπιτας τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στονΙερό Ναό του Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προέστει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος προ της απολύσεως, συνεχάρει τους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού για το έργο και την προσφορά τους. Τόνισε ιδιαίτερα το μήνυμα της ενότητας που εκπέμπει και πρέπει να εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός. Αναφέρθηκε στην ιστορία της δημιουργίας της εκκλησιαστικής ραδιοφωνίας στην οποία και ο ίδιος πρωτοστάτησε στην Ι. Μ. Πειραιώς. Θυμήθηκε τις δυσκολίες αλλά και τις ωραίες στιγμές που ακολούθησαν όταν εκκλησιαστικά ραδιόφωνα άρχισαν να δημιουργούνται σε όλες τις Μητροπόλεις φέρνοντας τον λόγο του Χριστού και της Εκκλησίας κοντά σε κάθε άνθρωπο, όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Μίλησε για τους ανθρώπους του ραδιοφώνου και το δύσκολο έργο που επιτελούν γιατί, όπως είπε, «το ραδιόφωνο παραμένει ένα πολύ δύσκολο μέσω επικοινωνίας καθώς σε αυτό ο ακροατής εστιάζεται όχι μόνο στον λόγο αλλά και στην προσωπικότητα του ομιλητή. Το ραδιόφωνο μιλάει στην καρδιά του ακροατή και για να μιλήσει πρέπει αυτός που βρίσκεται πίσω από τα μικρόφωνα να μιλήσει από την καρδιά του. Κι όποιος έχει το τάλαντο να μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων γίνεται συνεχιστής των Αποστόλων». Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε τους πρωτεργάτες του τοπικού εκκλησιαστικού ραδιοφώνου με πρώτον τον εμπνευστή του τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Μίλησε για τα 22 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και για την μεγάλη ακροαματικότητα που συνεχίζει να έχει αυτό το ραδιόφωνο όχι μόνο στο Βόλο αλλά και σε γειτονικούς νομούς αλλά και στον παγκόσμιο ιστό που εκπέμπει χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία.

Για να τιμηθούν οι παραγωγοί και τα στελέχη του ραδιοφωνικού τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των παραγωγών και των ακροατών του ραδιοφωνικού σταθμού ενώ στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο για τις ψυχές των κεκοιμημένων συνεργατών της Ορθόδοξης Μαρτυρίας.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...