Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μια ξεχωριστή εκδήλωση των Μικρασιατών της Βιθυνίας!

Tην Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νικαίας, η Αδελφότητα Βιθυνών οργάνωσε μια εξαιρετική γιορτή με την ευκαιρία της κοπής της Βασιλόπιτας.

Ξεχωριστή η φετεινή της γιορτή, αφού η κατάμεστη από πατριώτες αίθουσα κατάφερε να γίνει μια ζεστή αγκαλιά στην οποία συναντήθηκαν πρόσφυγες δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο, να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για την φετεινή οργάνωση, να συγχαρούν το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα την ακούραστη Πρόεδρο Χαρούλα Μιχαηλίδου, για την ανύστακτη προσπάθειά τους κατά την χρονιά που έφυγε!

Το μήνυμα που έστειλε η φετεινή εκδήλωση της Αδελφότητας Βιθυνών ήταν, ότι, με αγωνιστική διάθεση και πνεύμα ομόνοιας μπορούμε να καταφέρουμε ώστε να διατηρούμε τις αλησμόνητες πατρίδες μας πραγματικά αλησμόνητες!

Τα μέλη και τους φίλους καλωσόρισε η Πρόεδρος κ. Χ. Μιχαηλίδου η οποία και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην εξαιρετική αυτή συνάντηση. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει την προτροπή της, όπως εκείνα τα χρόνια στάθηκε η καταστροφή και ο ξεριζωμός σημείο αναγέννησης των προσφύγων προγόνων μας, έτσι κι εμείς οι επίγονοί τους, τις δύσκολες σημερινές συγκυρίες να διώξουμε την απελπισία και την απογοήτευση και να τους μιμηθούμε!

Στη συνέχεια οι νεαρές Βιθυνές Ευγενία Λινού και Άννα Ματσούκα συνοδευόμενες στο πιάνο από τον Π. Ματσούκα απέδωσαν υπέροχα, τραγούδια σχετικά με τις μνήμες από την Μ. Ασία.

Κεντρικός ομιλητής της Εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και Πρόεδρος του Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαος Ουζούνογλου ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην επέτειο των 100 χρόνων που κλείνουμε φέτος από την έναρξη του αφανισμού του Ελληνισμού της Μ. Ασίας (1914), στη συνέχεια έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα στην καταχνιά της εποχής μας, παρουσιάζοντας στοιχεία για τους Ρωμηούς της Ανατολής στον 21ο αιώνα.

Όταν ήρθε η ώρα να ευλογηθεί η Βασιλόπιττα, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Λειβαδιάς με λόγια καρδιάς αναφέρθηκε στο ήθος των προσφύγων, συνεχάρη την Αδελφότητα Βιθυνών και μετέφερε τις ευχές του Ποιμενάρχη. Ακολούθως μαζί με τον π. Αναστάσιο Παππά έψαλλαν την ακολουθία και η Πρόεδρος έκοψε την Βασιλόπιττα.

Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης ήταν ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι γεύθηκαν το κέρασμα των μικρασιατικών εδεσμάτων που πρόθυμα μέλη της Αδελφότητας είχαν ετοιμάσει, καθώς και το ότι όλοι οι μικροί φίλοι πήραν το δικό τους δώρο!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νικαίας-Αγίου Ιωάννου Ρέντη κ. Ιωακειμίδης, ο Βουλευτής κ. Νεράτζης, ο πρ. Δήμαρχος κ. Μπενετάτος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων κ.ά. Η φετεινή Βασιλόππιτα της Αδελφότητας Βιθυνών, ήταν μια εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη στους πατριώτες και φίλους, ιδιαίτερα για την ευκαιρία που τους πρόσφερε να βρεθούν, να συζητήσουν, να θυμηθούν τα παλιά και να ανανεώσουν το ραντεβού τους…













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...