Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Η ιεραπόστολος Πελαγία: "Θα βλέπω την Ελλάδα με τα δικά σας μάτια!! "

Την γνωρίσαμε από ένα πανέμορφο και βαθιά πνευματικό κείμενο που διαβάσαμε στο διαδίκτυο με τίτλο: "Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα".
Μας έκανε εντύπωσε ο ζεστός λόγος και η καθαρότητα της γραφής της. 
Και ο Θεός έδωσε και την γνωρίσαμε από κοντά.
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής , μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας βρέθηκε κοντά μας η Ιεραπόστολος από την Ταϊβάν Πελαγία ΥU. 

H Πελαγία ασπάσθηκε την Ορθοδοξία και βαπτίσθηκε από τον π.Ιωνά Μούρτο που αγωνίζεται να μεταδώσει τη Ορθόδοξη πίστη στην Ταϊβάν. Μας μίλησε για την ιστορία και το παρόν της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα αυτή. αλλά και την αγάπη της στην Ελλάδα. Στην πατρίδα μας αυτή τη φορά μαθήτευσε στον αγιογράφο κ. Κόρδη,ώστε να μάθει και στην συνέχεια να μεταδώσει την αγιογραφία.

Πολλές φορές η φωνή της σταματούσε από τη συγκίνηση. Η Πελαγία μας έφερε αντιμέτωπους με τον εαυτό μας. Μας μίλησε για τα απλά και αυτονόητα στα οποία δεν δίνουμε καμία σημασία. Εσείς, μας είπε, στους ναούς σας έχετε ψηλά και βλέπετε τον Παντοκράτορα. Εμείς έχουμε τον επόμενο όροφο,αφού είμαστε σε μία πολυκατοικία!!Οι πολλοί προσκυνητές που βρέθηκαν στην ομιλία συγκινήθηκαν πολύ και κράτησαν μέσα τους το πρόσωπο αυτής της ευλογημένης ψυχής. Μας χαιρέτησε ζεστά και μας μοίρασε μικρούς σταυρούς από την Ταϊβάν... Την ίδια μέρα θα ταξίδευε στη χώρα της. 

Την συνόδεψαν οι προσευχές μας Και μεις μείναμε εδώ και συνεχίσαμε να σκεφτόμαστε τα λόγια της."Θα βλέπω την Ελλάδα με τα δικά σας μάτια!!"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...