Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Φωτογραφίες από την εορτασμό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδος, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο μητροπολιτικό ναό.

Στον όρθρο και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριαδός και Αλμυρού Ιγνάτιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Ζακύνθου Διονυσίου, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, καθώς και στην ιερότητα της ημέρας της Κυριακής, ως ημέρας αφιερωμένης αποκλειστικά στο Θεό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα. Τιμές απέδωσαν αγήματα του στρατού, της αεροπορίας και φιλαρμονικές.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την παρουσία τους στον εορτασμό τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, τονίζοντας την ανάγκη της σύμπνοιας του λαού για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα, ευχόμενος σε όλους να έχουν υγεία και την ευλογία της Μεγαλόχαρης.

Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος. Παρόντες ήταν ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, οι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Δ. Σαμπαζιώτης, Δ. Κουκούτσης, Τ. Κουίκ, οι γενικοί γραμματείς Δικαιοσύνης Ν. Κανελλόπουλος, Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, οι δήμαρχοι του νομού, ο αρχηγός του στρατού Αντιστράτηγος Α. Τσέλιος, ο υπαρχηγός του πολεμικού ναυτικού Υποναύαρχος Π. Παστουσέας και ο Αντιστράτηγος του πυροσβεστικού σώματος, επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Χ. Αφάλης.
Πηγή εδώ

































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...