Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά την μνήμη του Μανώλη Χατζημάρκου

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του μεγάλου Δασκάλου και Πρωτοψάλτου Μανώλη Χατζημάρκου, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και ο Τομέας Ψαλτικής Τέχνης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στη μνήμη του, το Σαββατοκύριακο 22-23/2/2014.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22/2, στις 9,30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί Μουσικολογική Ημερίδα, κατά την οποία διακεκριμένοι Μουσικολόγοι και Πρωτοψάλτες θα ομιλήσουν για το έργο του αειμνήστου Δασκάλου.

Την ίδια ημέρα, στις 7 μ.μ. στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση. Κατ’ αυτήν, θα ομιλήσει για τον Μανώλη Χατζημάρκο ο Φιλόλογος και Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Ξενάκης και θ’ ακολουθήσει συναυλία Βυζ. Μουσικής στην οποία θα συμμετάσχουν η Χορωδία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Γυναικείος Χορός «Αι άδουσαι» και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου.

Την Κυριακή 23/2, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του Μανώλη Χατζημάρκου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...