Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το μικρό χωριό Πάπαρι Αρκαδίας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους

Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους θυμίζει στους κατοίκους του χωρίου αυτού, την ευεργεσία που δέχτηκαν οπό τον Άγιο και την βοήθεια την οποία προσέφερε στους παλαιότερους
κατοίκους απαλλάσσοντάς τους από φοβερή ασθένεια.

Η ευγνωμοσύνη και η υποχρέωση των κατοίκων της Ενορίας Άγιου Νικολάου Πάπαρι προς τον Άγιο Χαράλαμπο απεικονίσθει και φέτος με την συμμετοχή των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμή του.

Την Κυριακή 9η Φεβρουαρίου 2014, στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς σχετικά με την Εορτή.

Ανήμερα της Εορτής Δευτέρα 10η Φεβρουαρίου 2014, μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και των Αγίων Λείψανων αυτού στα σοκάκια του χωριού.

Ευχόμεθα ο Άγιος Χαράλαμπος να σκέπη πάντας και να είναι βοηθός σε όλους.

Την παραμονή και μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευλόγησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου νέων Πάπαρι << ΤΟ ΟΡΕΣΘΑΣΙΟΝ >> στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτοικοι του χωριού, και οι συγχωριανοί οι οποίοι αφίχθησαν τόσο από την Τρίπολη όσον και από την Αθήνα για την πανήγυρη του Αγίου, αλλά και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου των Νέων Πάπαρι.

Την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους εόρτασαν επίσης λαμπρώς στην Ιερά μας Μητρόπολη, η Ενορία Χωτούσης, το Εξωκκλήσιο του Άγιου Δημητρίου Τριπόλεως που βρίσκετε λίγο έξω από την Τρίπολη στην ομώνυμη θέση Αγ. Χαράλαμπος, το χωριό Λουκά Μαντινείας, τα Μετόχια των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως μας, της Μονής Σίντζας, της Μονής Μαλεβής εις Κορακοβούνιον Κυνουρίας, της Μονής Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας στον Στόλο της Κυνουρίας, της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου εις Κανδήλαν Μαντινείας, καθώς και το Ιερό παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας.






























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...