Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής

Με θρησκευτική λαμπρότητα, τελέσθηκε η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημώνΧαραλάμπους του Ιερομάρτυρος και Θαυματουργού, στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής και στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού στο Δεξιό κλίτος.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Παν/τατος Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυκας της Ιερά μας Μητροπόλεως, όπου με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στις αρετές και το μαρτύριο του Αγίου.

Την κυριώνυμη ημέρα, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Παν/τατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Φραγκιαδάκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε, ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου, στην οποία προεξήρχε ο Παν/τατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Ηλιοδρομίτης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών συνέρευσε στις Ιερές Ακολουθίες, που έλαβαν χώρα για την ιερά μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους. Επίσης, τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Η ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως στους 97,7 fm.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...