Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου

Του Μάρκου Παπαγεωργίου
Με την δέουσα ιεροπρέπεια πανηγυρίστηκε η εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στο ιερό Ναό
Αγ. Παρασκευής Μπουρναζίου.

Την παραμονή τελέστηκε ο εσπερινός από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Καραμολέγκο. Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του π. Ισιδώρου Στεφανάτου, του και εορτάζοντος την ονομαστική εορτή του, συμπαραστούμενος από αδελφούς συμπρεσβυτέρους από διάφορες ενορίες.

Το κήρυγμα της ημέρας ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Ομώνυμου Δήμου. Αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Οσίου Ισιδώρου που υπήρξε ένας ¨ηγέτης¨ της αγάπης,που με το θάρρος του και την πειθώ του ενέπνευσε χιλιάδες απλών ανθρώπων,στιλιτεύοντας το έργο των αρχόντων του τόπου, αλλά και υποδεικνύοντας τους το σωστό. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να χει ένας πραγματικός ηγέτης σε δύσκολες εποχές όπως αυτή που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αγάπη,Θάρρος,Πειθω.

Προ της απόλυσης τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου καθώς συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από την, εις Κύριον, εκδημία του. Μάλιστα διαβάστηκε σημείωμα του Σεβ.Μητροπολίτου Περιστερίου κ.Χρυσοστόμου για τον κεκοιμημένο Ιεράρχη.

Από πλευράς του ο π. Ισίδωρος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ιερείς για τις ευχές και που τον τίμησαν με την παρουσία τους στη σημερινή Θεία Λειτουργία,ενώ κατά το
τέλος αυτής μοίρασε το αντίδωρο, δεχόμενος τις ευχές του εκκλησιάσματος και το "εις έτη πολλά".







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...