Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Το Όθος Καρπάθου εόρτασε τον Πολιούχο του, Αγ. Βλάσιο

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε, Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, στο Όθος Καρπάθου, η Μνήμη του Πολιούχου του, Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, επισκόπου Σεβαστείας.

Την παραμονή της εορτής, στις 4 το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας. Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία, από τον Ιεροκύρηκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, Αρχιμανδρίτη π. Μιλτιάδη Μίτσελλ, με θέμα: «Ταπεινωθώμεν εναντίον Του Θεού Τελωνικώς – Ευκαιρία πνευματικής ανασυγκρότησης και Μετανοίας».

Την ημέρα της εορτής, τελέστηκαν, ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και η Αρτοκλασία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, κ.κ. Αμβροσίου, ο οποίος κύρηξε τον Θείο Λόγο. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος Μεσοχωρίου Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Γκότσης, ο Ιεροδιάκονος του Μητροπολιτικού Ναού Απερίου π. Λουκάς Ναβρούζογλου, και ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας, και υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Καρπάθου και Κάσου, Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης Μίτσελλ. Παρών στην πανήγυρη του Αγίου Βλασίου πολιούχου Όθους Καρπάθου, ηταν και ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχαήλ Χανιώτης. Τους ύμνους του Ορθρου και της Θείας Λειτουργίας, απέθωσε πολυμελής χορός ψαλτών και ψαλτριών, υπό την διεύθυνση του κ. Φραγκίσκου Οικονομίδη.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Αμβρόσιος, με τον Ιερό κλήρο, τον Δήμαρχο κ. Χανιώτη και άλλους, φιλοξενήθηκαν σε παρακείμενη οικία, όπου είχαν την ευκαιρία, να αναπτύξουν επικοδομητικό διάλογο.

Ακολούθως η ενορία Όθους, θέλοντας να τιμήσει τον Πολιούχο της, παρέθεσε εόρτιο γεύμα, για όλους τους προσκυνητές, στο Κοινοτικό Μέγαρο Όθους Καρπάθου. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...