Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Φωτογραφίες από την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στις Σπέτσες

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η ιστορική και ένδοξος νήσος των Σπετσών την ετησίαν μνήμην των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, Σταματίου, Ιωάννου και Νικολάου πού μαρτύρησαν εν έτει 1822.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον πάγκαλον Ιερόν Ναόν των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ. Τον Θ. Λόγον εκήρυξε εμπνευσμένα ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Πανοσ. Αρχιμ π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και με την συμμετοχή του Πανοσ. Ιεροκήρυκος π. Ανθίμου, του Γ.Α.Ε πρωτ. π. Ακινδύνου Δαρδανού, πατέρων εκ της Ι. Μ. Αργολίδος και των πατέρων της νήσου. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επικαίρως περί των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων.

Ακολούθησε Δοξολογία, ενώ η καθιερωμένη λιτάνευσις δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας παρετέθη εόρτιον πρωϊνόν.

Ας σημειωθεί ότι εις τον Ι. Ναόν των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων με την άοκνον φροντίδα της ερανικής επιτροπής υπό την προεδρίαν του Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγορίου Νανακούδη, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες της αγιογραφήσεως όλων των Νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας ως και άλλων παραστάσεων.

Η χάρις και η ευλογία των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων να είναι μαζί μας!
Έτη Πολλά!






































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...